| Přehled novinek
Snoubení čokolády a vína
Vychutnejte si tuto neotřelou kombinaci s našimi tipy
Pro maximální požitek z párování vína s čokoládou se vyplatí vybírat víno s vyšším obsahem tříslovin a nižším množstvím kyseliny. Díky tomu se chuť vína nebude přebíjet s chutí čokolády a vy si tak maximálně vychutnáte jemnou chuť čokolády. Pojďme si představit, jak lze jednotlivé druhy kombinovat.
Hořká čokoláda a červené víno
Hořká čokoláda se dokonale snoubí s elegantním červeným vínem. Skvělou volbou jsou například následující červená vína: Merlot, Pinot Noir nebo Cabernet Sauvignon. Velmi dobrou volbou je rovněž kořenité portské víno.
Bílá čokoláda a bílé víno
S bílým vínem se příznačně hodí párovat spíše lehčí, nejlépe lehce ochucenou bílou čokoládu s nakyslým tónem citrusových plodů. Pokud se rozhodnete pro tuto variantu, hodí se k ní svěží harmonická vína s nádechem ovoce a minerálů. Ideální volbou jsou tak Chardonnay, Pinot Blanc nebo Sauvignon Blanc.
Růžová čokoláda a růžové víno
Máte-li chuť na něco opravdu neobvyklého, zvolte exkluzivní růžovou čokoládu. Jedná se o speciální druh vyráběný z rubínových kakaových bobů. Její mírně nakyslá chuť připomíná lesní ovoce a rovněž lze rozeznat intenzivní bobulové nóty. Tuto delikátní chuť pak podtrhne jemné zdobení jahodami a granátovým jablkem. Úžasně se hodí zejména k šumivým vínům jako je Petalo vino d.Amore nebo například K. Minogue Prosecco Rossé.