| Přehled novinek


Snoubení čokolády a vína

Vychutnejte si tuto neotřelou kombinaci s našimi tipy

Pro maximální požitek z párování vína s čokoládou se vyplatí vybírat víno s vyšším obsahem tříslovin a nižším množstvím kyseliny. Díky tomu se chuť vína nebude přebíjet s chutí čokolády a vy si tak maximálně vychutnáte jemnou chuť čokolády. Pojďme si představit, jak lze jednotlivé druhy kombinovat. 
 

Hořká čokoláda a červené víno

Hořká čokoláda se dokonale snoubí s elegantním červeným vínem. Skvělou volbou jsou například následující červená vína: Merlot, Pinot Noir nebo Cabernet Sauvignon. Velmi dobrou volbou je rovněž kořenité portské víno.


Bílá čokoláda a bílé víno

S bílým vínem se příznačně hodí párovat spíše lehčí, nejlépe lehce ochucenou bílou čokoládu s nakyslým tónem citrusových plodů. Pokud se rozhodnete pro tuto variantu, hodí se k ní svěží harmonická vína s nádechem ovoce a minerálů. Ideální volbou jsou tak Chardonnay, Pinot Blanc nebo Sauvignon Blanc.

Růžová čokoláda a růžové víno

Máte-li chuť na něco opravdu neobvyklého, zvolte exkluzivní růžovou čokoládu. Jedná se o speciální druh vyráběný z rubínových kakaových bobů. Její mírně nakyslá chuť připomíná lesní ovoce a rovněž lze rozeznat intenzivní bobulové nóty. Tuto delikátní chuť pak podtrhne jemné zdobení jahodami a granátovým jablkem. Úžasně se hodí zejména k šumivým vínům jako je Petalo vino d.Amore nebo například K. Minogue Prosecco Rossé.

Zpět na hlavní stránku